Kosten en vergoeding logopedie en stottertherapie

Logopedie en logopedie-stottertherapie worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering van uw ziektekostenverzekering. Een overzicht van de tarieven is hier te vinden: Overzicht Tarieven 2024.

U betaalt mogelijk een deel van uw behandeling zelf via het eigen risico. Dit geldt niet voor kinderen onder de 18 jaar. Wij hebben als praktijk met alle zorgverzekeraars een overeenkomst afgesloten.

Een niet nagekomen of te laat afgemelde afspraak (u dient zich minimaal 24 uur voor de afspraak af te melden) wordt bij u in rekening gebracht.

Zonder verwijzing naar de logopedist (DTL)

U kunt bij ons terecht voor de Directe Toegankelijkheid Logopedie (DTL).  Dit geldt niet voor kinderen onder de 18 jaar die bij CZ verzekerd zijn.

Niet vergoede zorg

Sommige logopedische behandelingen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar, zoals het afleren van een dialect en het aanleren van Nederlands als tweede taal. Deze zorg dient u zelf te betalen. Kijk hier voor de prijzen: Prijslijst niet vergoede zorg.

Diensten aan derden

Onze logopedisten kunnen op verzoek van derden ook de volgende diensten bieden: deelname aan een overleg, (behandel)advies aan een collega-logopedist, observatie van een leerling in de klas, etc.

Hierbij gelden de volgende tarieven :

  • Overleg/advisering (per 30 minuten): € 41
  • Toeslag voor overleg/observatie op locatie: € 23
  • Verslaggeving op verzoek van derden: € 41

Voor een offerte op maat, adviseren we u contact op te nemen met de betreffende logopedist of uw vraag te mailen aan info@logopediepraktijktilburg.nl.