Jongeren en volwassenen

Bent u of ben jij op zoek naar hulp bij het stotteren? Opnieuw of voor de eerste keer? Mogelijk kunnen wij u/je verder helpen in de zoektocht naar meer vrijuit communiceren.

Stottertherapie is maatwerk, iedere persoon die stottert is uniek en dus is ieder stottertherapietraject uniek.

Na een uitgebreid intakegesprek en stotteronderzoek kijken we samen hoe jouw traject eruit zou moeten zien. Wij weten veel vanuit de theorie en therapie, maar jij weet het meest over jezelf. We combineren dus jouw zelfkennis en jouw ervaringen met onze kennis en kunde. Stotteren is veel meer dan dat wat je kan horen in het spreken. Het is logisch dat er een heleboel gedachten en gevoelens ontstaan zijn rondom het stotteren. Sommige gedachten hebben zoveel invloed dat je trucjes hebt ontwikkeld om het stotteren te verbergen of te vermijden. Gevoelens als schaamte, verdriet, boosheid, schuldgevoel en nog veel meer kunnen je extra remmen in het spontaan deelnemen aan interacties met de mensen om je heen of en/op je studie of werk.

Stottertherapie is een proces; iets veranderen wat je al lange tijd zo doet, voelt of denkt is niet eenvoudig. Graag begeleiden we je in dit proces met als doel onbekommerd spreken.

Geef mij het geduld om te aanvaarden

wat ik niet kan veranderen.

Geef mij de moed om te veranderen wat

ik wel kan veranderen.

En geef mij de wijsheid om het onderscheid

tussen beide te kunnen maken.

(Reinhold Niebuhr)