Logopedie-stottertherapie

Femke de Smit en Jolien van der Heijden – Uijenkruijer zijn naast logopedist ook stottertherapeut (European Fluency Specialist). Zij hebben na de logopedie-opleiding de post-HBO opleiding ‘European Clinical Specialization in Fluency Disorders‘ (ECSF) gedaan. Bij hen kunt u terecht voor deskundige en specialistische hulp op het gebied van stotteren. Samen bieden zij 5 dagen en minimaal 1 avond per week de mogelijkheid tot stottertherapie, verspreid over onze 4 locaties.

Als therapeut blijven Jolien en Femke zich ontwikkelen door na- en bijscholing te volgen, congressen bij te wonen en overleg te voeren met collega-stottertherapeuten, o.a. in een kwaliteitskring van logopedisten gespecialiseerd in stottertherapie. Ook zijn zij lid van de Nederlandse Vereniging voor Stottertherapie (NVST). De NVST heeft een samenwerkingsverband met de ECSF. Vanaf 2016 is er ook een Europees register voor stottertherapeuten.

Vergoeding logopedie-stottertherapie

Stottertherapie zoals gegeven in deze praktijk valt onder de logopedische zorg en wordt daarom volledig vergoed (met uitzondering van de kosten die vallen binnen het eigen risico) vanuit het basispakket van uw ziektekostenverzekering. Femke en Jolien voldoen aan de criteria registratie uurtarief stotteren die door de beroepsvereniging (NVLF) opgesteld zijn en zij kunnen daardoor ook sessies van 45 minuten inplannen.