Logopedie-stottertherapie

Bij stotteren bieden wij meer dan logopedie. Stottertherapie is een specialistisch vak binnen de logopedie.

U kunt bij 5 van onze logopedisten terecht voor deskundige en specialistische hulp op het gebied van stotteren: Femke de Smit, Robin de Gardeijn-Paijmans, Judith Zwartjens, Ans Schalks-Smits en Melany Comperen.

Femke is naast logopedist ook stottertherapeut (European Fluency Specialist). Zij heeft na de logopedie-opleiding de post-HBO opleiding ‘European Clinical Specialization in Fluency Disorders‘ (ECSF) gedaan. Robin, Ans en Melany zijn in opleiding tot stottertherapeut en bieden logopedie-stottertherapie aan kinderen vanaf 2 jaar, jongeren en volwassen. Judith ziet als gespecialiseerde all-round logopedist alleen jonge kinderen die stotteren.

Als therapeut blijft ook een logopedist-stottertherapeut zich ontwikkelen door na- en bijscholing te volgen, congressen bij te wonen en overleg te voeren met collega-stottertherapeuten, o.a. in een kwaliteitskring van logopedisten gespecialiseerd in stottertherapie. O.a. als lid van de Nederlandse Vereniging voor Stottertherapie (NVST). De NVST heeft een samenwerkingsverband met de ECSF. Vanaf 2016 is er ook een Europees register voor stottertherapeuten.

Vergoeding logopedie-stottertherapie

Stottertherapie zoals gegeven in deze praktijk valt onder de logopedische zorg en wordt daarom volledig vergoed (met uitzondering van de kosten die vallen binnen het eigen risico) vanuit het basispakket van uw ziektekostenverzekering. Onze therapeuten voldoen aan de criteria registratie uurtarief stotteren die door de beroepsvereniging (NVLF) opgesteld zijn en zij kunnen daardoor ook sessies van 45 minuten inplannen.